tiistai 24. elokuuta 2010

Arki


Nuorimmaiseni aloitti koulun. Pieni ekaluokkalainen. Reipas ja innokas, mutta hiukan huolissaan kaikesta. Pisamatyttö meni kolmannelle, siirtyi isojen pihalle ja sai uuden opettajan. Tanssityttö aloitti yläasteen ja kohtasi kasvukriisin. Minullakin alkaa uusi arki. Hyvästi työmatka-autoilu ruuhkassa, tervetuloa fillari, metro, ratikka ja bussi. Ja omaehtoinen aikataulu. Ilmassa on jännitystä, epävarmuutta, salaisuuksia, valintoja, iloa ja kutkutusta.
Opettelemme syksyä yhdessä.

tiistai 17. elokuuta 2010

Suuri säilöntäpäiväViimeisiä kuvauspäiviä edeltävänä viikonloppuna ehdin poimia ja säilöä puutarhan satoa. Vanhan kelpo Mehumaijan ostin Kouvolan Ekomaasta vitosella, ja punaherukat muuttuivat mehuksi. Letku kaipaa kyllä uusimista, sillä litistyneen ja kuivahtaneen letkun kanssa puuhatessa tarvittiin parhaimmillaan kolmet kädet, jotta tulikuuma mehu saatiin pulloon...
Avomaankurkut pilkoin etikkaliemeen valkosipulin kanssa. Kesäkurpitsat silputtiin sipulin kaverina samaan liemeen ja lisättiin yrttejä. Paras herkku taisi kuitenkin olla oma erityishilloreseptini: sitruunaa, aprikoosia ja inkivääriä. Parasta ihan minkä kanssa vaan. Itse laitan puuroon ja paahtoleivälle.
Viimeisen kuvauspäivän päätteeksi, elokuisessa yökaronkassa jokainen kuvausryhmän jäsen sai oman, kangashatulla ja etiketillä varustetun herkkupurkkinsa mukaan kotiin vietäväksi.
Tiivis, intensiivinen ja lämmin kuvausjakso on ohi. Ratula on purkissa. Joka ainoa ryhmän jäsen antoi oman, ainutlaatuisen ja tärkeän panoksensa projektissa, joka vaatii aivan erikoislaatuista heittäytymistä ja mielenlaatua.
Oma toipumiseni kestää aina useamman päivän. Häpeäkynnys on ylitetty moneen otteeseen, on puhuttu, tehty ja oltu. Välillä kokonaan unohtaen, että paikalla on kameroita, jotka tallentavat kaiken. Vaan kyllä kannatti.

maanantai 2. elokuuta 2010

Juhlat

Kultturijuhlat. Kesäjuhlat. Rakkausjuhlat.
Meillä juhlittiin läpi yön. Syötiin ja juotiin, tanssittiin helmat hulmuten. Kuultiin musiikkia ja runoperformansseja. Saunottiin ruuhkaisesti ja uitiin jokipahasessa. Huiskittiin hyttysiä tiehensä.
Itse en ehtinyt juhlien tiimellyksessä juuri kameraan koskea, mutta ennen ja jälkeen tunnelmia löytyy.
Oli muuten mielettömän hienoa kokoontua yhteiselle aamiaiselle pahaisten yöunien jälkeen. Kahvia ja teetä, suuri kattilallinen puuroa. Aikuiset ja lapset yhdessä. Uupuneiden juhlijoiden sekalainen seurakunta. Parhaat jatkot ikinä.