lauantai 27. maaliskuuta 2010

Tämä pieni poika
Tiistaina, 25. maaliskuuta 2003 syntyi tämä pieni poika. Viisi päivää etuajassa. Sillä oli pyöreä pää ja pyöreät silmät. Tutkiva katse. Tällä viikolla tuo sama poika täytti seitsemän vuotta. Soitti minulle omasta kännykästään ja sanoi että tietää miten kirjoitetaan äiti. Tänä aamuna se kertoi minulle että arvelee kasvaneensa hiukan, johtuen korusta korvassa ja omasta puhelimesta, ja siitä, että on nyt jo melkein koululainen. Katse on sama kuin jo vauvana. Tutkiva ja pohdiskeleva.

lauantai 20. maaliskuuta 2010

Unelias aamupäivä
Heräsin pökkyräisenä tänään. Toissapäiväinen verenluovutus tuntuu vieläkin, vaikka hemoglobiinini on huippu-urheilijan tasoa. Se on muuten hassu juttu, sillä en todellakaan ole urheilija, enkä edes syö punaista lihaa. Vereni on muuten vaan paksua ja sakeaa, harvinaista ryhmää ja sopivaa luovutettavaksi.
On hiljaista, mutta hyvällä tavalla. Hiukan uneliasta ja pehmeää.
Poikanen, kummipoikani, on meillä hoidossa. Hän nukkuu päiväuniaan uimalasit kainalossa. Muusikko nukahti sohvalle Hesari sylissä. Fedja komppaa.
Minä haalin neulekirjoja ympärilleni, etsin taas juuri oikeanlaista palmikkoneuletta. En koskaan löydä. Siksi ikisuosikkini on 400 Knitting Stitches, joka on aina valmiina rientämään apuun.
Aika on hidas tänään.

torstai 18. maaliskuuta 2010

Etäpäivä
Poikaipanalla on paha köhä. Vietettiin yhdessä kotipäivää, minä etätöitä tehden ja poika lepuutellen.
Aamuyhdeksältä olin jo hoitanut sähköpostiasiat ja kirjoitustyö oli hyvässä vauhdissa. Laitoin välillä pyykkiä koneeseen ja Ipanalle leffan. Hörpin teetä ja katselin ikkunasta aurinkoa. Puhuin paljon puhelimessa. Yhdeltä kävelin Korpun kanssa Sirkusprinsessaa vastaan. Käsi kädessä oli kiva tulla koulusta kotiin, jutella kuulumiset ja ihastella yhdessä lintujen kevätlaulua. Palata töiden ääreen virkistyneenä.
Iltapäivällä ehdin neuloa valmiiksi keltaisen pipon, lukea uudet lehdet ja keittää lisää jasmiiniteetä.
Ajatella, kuinka paljon aikaa menee arkena siihen, että pukee ja kampaa, pakkaa ja lähtee. Ajaa ruuhkassa, vääntää työmoodin päälle, palaa iltapäiväruuhkassa, juoksee kiireellä päiväkodin pihaan ja on loppuillan näännyksissä.
Etäpäivien pitäisi olla kaikille pakollisia.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Raitatakki


Raidallinen luovuusvillatakki tuli valmiiksi. Oikeastaan jo reilu viikko sitten. Takista tuli väljä ja värikäs, ja luulen että se löytää lopullisen lempipaikkansa ja käyttötarkoituksen vasta Ratulasta, pitkien mekkojen kaverina.

torstai 11. maaliskuuta 2010

Liikkeelle
Aamuisin on nyt valoa niin paljon enemmän, että töihin lähteminen tuntuu hitusen helpommalta. Minulla on eteisen ikkunalaudalla kolmelokeroinen puuvati, joka on oikeastaan tarkoitettu avaimille ja sille sellaiselle pikkusälälle, joka eteisiin kertyy takintaskuista ja laukunpohjilta. Rönsyilevä luonteeni aiheuttaa kuitenkin kasautumista. Kuoriudun aina kotiin tullessa kaikista koruista, ja ne näyttävät viihtyvän vakituiseen eteisessä. Ihan toimiva ratkaisu oikeastaan, tuosta vaan tongitaan sopivat lähtiessä ja palautetaan tullessa. Siinä samassa läjässä majailee myös lempituoksuni ja ääritärkeä Korresin huulirasva.

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Aamuisin
Tiedän. Kuvaan usein aamiaisia. Rakastan aamiaisia.
Voisin syödä aamiaista vaikka päivän kaikilla aterioilla; puuroa, mysliä, maustamatonta jugurttia, marjoja, hedelmiä, paahtoleipää...
Meillä on jokaisella vähän eri mieltymykset aamiaisten suhteen, ja siksi aamuisin pöytä on aika mielenkiintoisen oloinen...
Poikaipana syö muroja ja mustikkakeittoa. Kaakaota mörkömukista. Juustoa. Sirkusprinsessa syö itse tarkasti voitelemansa leivän, jonka päällä ei saa olla mitään muuta. Kurkut hän syö erikseen ja juuston. Teetä pitää saada ja vain tietty muki kelpaa. Toisinaan mikään ei kelpaa. Tai oikeastaan aika usein hän on sitä mieltä, ettei meillä ole mitään syömäkelpoista. Tanssityttö syö puuroa, jugurttia tai leivän, mutta kaikkea vain vähän. Teetä on pannussa aina, samoin mutteripannussa vahvaa kahvia. Viikonloppuisin aamiaisesta ei tahdo tulla loppua millään, koska seuraan liittyy Hesari.
Yhtä kaikki, istumme saman pöydän ääressä melkein joka aamu. Tunnelma vaihtelee, mutta aamiaista on saatava.

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Löytö
Kirppikseltä löytyi näin hieno käsityöjakkara. Alkuperäiset kankaat ovat ehjät ja kunnossa, tosin tuon kannsen ehkä verhoilen uudelleen iloisemmalla kankaalla. Fedja rakastaa jakkaraa yli kaiken, ja se ei ole pelkästään hyvä asia, sillä terävät pikku kynnet tekevät nopeaa tuhoa...

torstai 4. maaliskuuta 2010